Pri policajnej kontrole v reštaurácii malo 13-ročné dieťa 1,94 promile

17.12.2012 Banská Štiavnica

B.Štiavnica 17. decembra (TASR) - Iba 13 a 14-ročné deti nafúkali počas policajnej akcie v reštauračných zariadeniach v Banskej Štiavnici a v Kremnici.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, počas akcie v Banskej Štiavnici, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok, 13. decembra, v čase od 19:15 hod. do 23:00 hod., bolo 27 osôb (26 mladistvých a jedna maloletá osoba) podrobených dychovej skúške na alkohol.

"Dve dychové skúšky boli s pozitívnym výsledkom. V dychu im namerali 0,23 miligramu a 0,11 miligramu alkoholu. Jedna z týchto osôb mala iba 14 rokov," uviedla hovorkyňa.

Na ďalší deň, 14. decembra v čase od 21:45 hod. do 5:00 hod. policajti zrealizovali ďalšiu preventívno-bezpečnostnú akciu. Konala sa v celom okrese Žiar nad Hronom a tiež bola zameraná na kontrolu reštauračných zariadení.

"V Žiari nad Hronom policajti skontrolovali tri reštauračné zariadenia, v ktorých bolo skontrolovaných deväť mladistvých osôb," uviedla hovorkyňa. U jednej mladistvej osoby zistili 0,75 miligramu alkoholu.

V Kremnici boli skontrolované dva podniky a v nich desať mladistvých a jedna maloletá osoba. "Požitie alkoholu zistili u jednej mladistvej osoby a u maloletej osoby vo veku 13 rokov. U nej namerali hodnotu 0,93 miligramu alkoholu, čo je 1,94 promile.

V Žarnovici policajti skontrolovali dva podniky a sedem mladistvých osôb. Z toho u štyroch zistili alkohol v dychu.

Mladiství bez alkoholu fúkali len v Novej Bani, kde skontrolovali tri podniky a desať osôb.

Dvaja dospelí sa dopustili priestupku tým, že mladistvým predali alkohol. Bola im za to uložená bloková pokuta.

Okrem toho policajti skontrolovali a podrobili dychovej skúške aj 52 vodičov motorových vozidiel. V doprave zistili sedem priestupkov, za ktoré vodičom uložili pokuty za 350 eur.
 

Vyberte región